След периода на пандемия, която изтласка света в икономически затруднения, някои индустрии поддържаха световната икономика. В тази статия акцентираме върху 5-те най-печеливши индустрии в света за изминалата 2021 година и началото на 2022-ра. Въпреки всичко някои индустрии задържаха високо вдигнати глави и останаха оптимисти в тежките времена. Сега, когато ограниченията отпадат, бизнесът подновява стандартните си  дейности. И макар да е по-трудно за малките компании, ще ти разкажем как във времена на икономическа рецесия някои от най-мощните индустрии успяха да реализират печалби и помогнаха на световната икономика да не спира да се движи.

Технологичната индустрия

Софтуерната индустрия е в челните места при най-печелившите индустрии в света. Предоставя ни операционните системи Microsoft и Macintosh и прави живота ни по-лесен с най-разнообразни приложения, интернет достъп, виртуални срещи, опции за онлайн шопинг и други. Тази индустрия ще продължи да доминира с нетна печалба от 81,3 милиарда долара и възвращаемост на капитала от 32,07%. Стремежът ни към лесен живот стимулира постоянното търсене на нови софтуерни решения и създаването на нови мобилни приложения.

Компютърни периферни устройства

Работата от вкъщи вече е обичайна практика, компютрите, смартфоните и техните аксесоари – са необходимост, вместо лукс. Индустрията на компютърните периферни устройства също е една от успешно развиващите се индустрии и натрупва все повече и повече печалби с времето. Брутната печалба за индустрията на периферните устройства възлиза на 345,8 милиарда долара.

Лекарства и фармацевтични продукти

Напълно логично лекарствената индустрия заема място в класацията. Особено след време на пандемия, когато отчетохме рекордни разходи за медицински услуги и продукти, тази индустрия прави милиарди печалби, 95,8 милиарда долара по-точно. Не е изненадващо да видим именно нея в челната тройка на нашия списък. Лекарствената и фармацевтичната индустрия е постигнала брутна печалба от 643,2 милиарда долара и 17,06% възвръщаемост на капитала.

Нефтена и газова промишленост

Въпреки че това не е екологична индустрия, тя печели повече печалби от много индустрии, които се грижат за околната среда. Нетният доход на нефтената и газовата индустрия от 31,3 милиарда долара и най-високата брутна печалба, наблюдавана в този списък, която се оценява на 833 милиарда долара.

Продукти за бита

Продуктите за дома може да са евтини, но идват от индустрия, която принадлежи към най-печелившите индустрии. За 2021 г. индустрията за домакински продукти има нетен доход от 40,6 милиарда долара и норма на възвращаемост на капитала от 24,60%. Брутната печалба е 239,6 милиарда долара.

 

 

Независимо от индустрията, в която твоят бизнес се развива, TBI Buy ти дава възможност да привлечеш нови клиенти, да увеличиш продажбите си и да предоставиш на настоящите потребители много повече предимства. Потребителите получават отстъпки под формата на бонус точки, а ти – по-чести покупки и предимство пред конкурентите. Свали си приложението и виж как работи. Над 400 компании вече се включиха.

При интерес, свържи се с нас: 070011175